• Blog posts

Het pictogram MN_-_E2.pngProject Task List wordt geopend vanuit de projectmanager. Het pictogram wordt normaal gesproken grijs weergegeven, maar wordt zichtbaar en beschikbaar wanneer een taak moet worden uitgevoerd op het huidige geactiveerde project.

Waarom gebeurt dit?

Bij het werken aan een project kunnen er situaties zijn waarin een wijziging op de ene tekening leidt tot veranderingen op een andere tekening(en) binnen het project. Als AutoCAD® Electrical niet in staat is om die wijzigingen door te voeren, bijv. de tekening is geopend door een andere gebruiker, of de tekening wordt niet uit Vault gehaald vanwege admin redenen, dan verschijnt het Project Tasklist-icoontje. Bovendien kun je bij het maken van verschillende wijzigingen die van invloed zijn op diverse andere tekeningen, actief Task selecteren om de wijzigingen op te schorten.

Elk project kan een eigen takenlijst hebben. Als er taken voor het lopende project in de wacht staan, wordt het Project Tasklist-icoontje voor de Project Manager ingeschakeld.

Wanneer dit gebeurt, wordt een <<project name>>_update.mdb bestand aangemaakt binnen de betreffende projecten map & het selecteren van het Project Task List icoon zal de veranderingen zichtbaar maken die nodig zijn om de betreffende wijzigingen in de tekening bij te werken.

De informatie voor elke task omvat de gebruikersnaam, bestandsnaam, installatiecode, locatiecode, componenttag, type, status, attribuutnaam, oude waarde, nieuwe waarde en huidige waarde.
    Selecteer de te updaten tasks ofMN_-_E5.png

Selecteer MN_-_E6.png

Als je in een gedeelde projectomgeving werkt, is het raadzaam om de tekeningen tijdig te updaten, zodat de andere gebruikers die toegang hebben tot hetzelfde project de nieuwste versies van de tekeningen te zien krijgen. Wanneer je de enige bent die een project bewerkt, kun je er de voorkeur aan geven om taken toe te voegen aan de tasklist en deze uit te voeren zodra je klaar bent met het bewerken van het project.

Als je MN_-_E7.pngCombined Installation and Location TAG Mode hebt geselecteerd in je Project Properties, kan de Project Task List adviseren om de installatie- en locatiewaarden binnen de tekeningen bij te werken (afhankelijk van wijzigingen). Als de installatie- en locatiewaarden overeenkomen met de standaardwaarden van de tekening, dan is de wijziging niet nodig.

MN_-_E8.pngBekijk de wijzigingen voordat je ze accepteert. Afhankelijk van de wijzigingen die in de tekeningen zijn aangebracht, is het mogelijk dat je een bepaalde wijziging niet wilt accepteren. Het is raadzaam om eerst de wijzigingen te controleren en vervolgens te accepteren en AutoCAD® Electrical deze uit te laten voeren. Als je de wijzigingen niet uitvoert, kunnen de onderliggende onderdelen "losgekoppeld" raken van de oorspronkelijke onderdelen, of zullen schematische items niet meer overeenkomen met de footprints van het paneel en vice versa.