• Blog posts

De Quick Access Toolbar kan worden aangepast door opdrachten toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Hierdoor kun je je favoriete opdracht(en) toevoegen aan de werkbalk, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is..

Voor de commando's die je regelmatig gebruikt, maar die lastig toegankelijk lijken, kun je ofwel je eigen gedeeltelijke ribbon maken met je eigen specifieke tabbladen en panelen (tijdrovend), ofwel je Quick Access Toolbar aanpassen (zeer snel). Dit blog is ook van toepassing op alle vertical versions binnen One AutoCAD®, d.w.z. AutoCAD®, AutoCAD® Architecture, AutoCAD® Electrical, AutoCAD® Map 3D, AutoCAD® Mechanical, AutoCAD® MEP en AutoCAD® Plant.

Laten we als voorbeeld het commando Update Signal References toevoegen aan de werkbalk Quick Access. Voor degenen die een andere versie van AutoCAD® hebben, kies gewoon een commando dat lastig is om te openen.

Selecteer  MN_-_E2.png en vervolgens MN_-_E3.png

Er verschijnt een lijst met alle beschikbare commando’s:

Door de dropdown te selecteren, kunt je de commando's op AutoCAD® commando's, de vertical version van AutoCAD® bijvoorbeeld Electrical, Express Tools enz. filteren.

Typ in de lijst met zoekopdrachten " update signal ", of het commando dat je wil toevoegen. De lijst wordt automatisch bijgewerkt met de tekst die je hebt getypt:

Klik met de linkermuisknop op de opdracht die je wilt toevoegen, houd deze vast en sleep deze naar de werkbalk Quick Access tot de gewenste positie.

Selecteer MN_-_E8.pngom de wijzigingen toe te passen.

Selecteer MN_-_E9.png

Als je een opdracht wilt verwijderen uit de werkbalk Quick Access, klik dan met de rechtermuisknop op de opdracht en selecteer Remove uit de werkbalk Quick Access.