• Blog posts

Heb je geen gerefereerd rasterbestand of ander informatiebestand (2D, zoals SHP, Dwg) alleen een PDF of iets anders dat geen GEO-informatie bevat? Geen probleem!

Zorg dat je hier een picture-bestand maakt van jouw gebied. Dit kan ook een simpele screendump zijn.

Om het proces te begeleiden, zoek vooraf geografische overeenkomsten om de verschaling mogelijk te maken.

Wat moet je doen in InfraWorks:

• Laad deze picture in m.b.v. “Data Sources”
    • Plaats deze input ergens in je model, middels ”interactief placing”
    • Selecteer het raster, rechter klik, selecteer “place by reference points”
    • Zoom in tot jouw geografische punt van het raster, plaats hier de eerste pinpoint (blauw, 2x klik, wordt oranje). Vervolgens zoom je in tot het overeenkomstige geografische punt in je model en plaatst hier de eerste pinpoint.
    • Dit herhaal je totdat je minimaal 2 pinpunten hebt geplaatst.

Wanneer dit goed is verlopen ligt jouw raster op de juiste locatie. Herhaal dit proces wanneer de ligging niet juist is.