• Blog posts

Helaas is het niet mogelijk om direct .TXT files in te lezen in InfraWorks.

Hiervoor moet je eerst een conversie uitvoeren in Civil3d of Map3d.

Het liefst wil je een database aanmaken waar je deze data kunt beheren en indien mogelijk ook nog modificeren, ook wanneer je geen kennis hebt van GIS (Esri of Qgis)

Hoe kun je nu gemakkelijk een .TXT omzetten met deze wensen in het achterhoofd?

Stap1: Open Civil3d en verander het workspace naar

Stap 2: activeer je “workspace” en ga naar tabblad “survey”

Stap 3: Importeer je .txt bestand

Creëer een nieuwe survey database, geef je opslag locatie, naam en stel het juiste coördinatenstelsel in.

Stap 4: open de juiste .TXT file

Het systeem heeft nu een .SDF-bestand aangemaakt op de aangegeven plek.

Sla je bestand op, voor eventuele nabewerkingen.

Stap 5: Start Infraworks en open het model waarin jij deze .TXT wilt toevoegen.

Stap 6: open de “Datasource” en selecteer “SDF”, ga naar de juiste map en selecteer de .SDF

Configureer je juist toegevoegde bestand en pas de waarden aan in:

• Name
    • Description

Laatste stap is om de de “drape options” te definiëren. Druk op close en refresh, waar de .TXT-file wordt ingevoegd als bomen (mijn voorbeeld), dit kan natuurlijk ook andere elementen zijn.