• Blog posts

Autodesk heeft op 25 september 2019 toegang voor multi users ingevoerd voor Autodesk InfraWorks. Hierdoor is het mogelijk om de toegang van het aantal beschikbare seats te delen.

Je kunt hier alleen je voordeel uithalen als je gebruik maakt vanaf InfraWorks 2020.1

• via Engineering & Construction Collection (AEC Collection) met multi-user access of Enterprise Business Agreement (EBA)
    • Bestaande licenties AEC Collection dienen nieuwe lic.files te genereren voor de licentieserver om InfraWorks (2020.1) via multi-user access te kunnen gebruiken.

Enterprise Business Account (EBA) en/of Token Flex Licensing

Bestaande gebruikers van InfraWorks (2020.0 of ouder) via een EBA hebben toegang tot InfraWorks (2020.1) met een single-user licentie, met dezelfde installatie- en licentieworkflows als voorheen. Er is echter ook een alternatieve optie voor EBA- of Token Flex-klanten toegevoegd om te kiezen voor multi-user access als ze dat liever zouden doen.

Hoeveel gebruikers hebben toegang tot de InfraWorks cloud services met een AEC Collection multi user licentie?

In tegenstelling tot de AEC Collection-software welk gebruik maakt van een licentie die is uitgecheckt vanaf de netwerkserver of standalone is geïnstalleerd, moet:

• een gebruiker zich aanmelden om toegang te krijgen tot clouddiensten.
    • kan de software coördinator maximaal drie named users voor elke seat van de AEC-collection aanwijzen.
    • Een gebruiker kan alleen toegang krijgen tot de clouddiensten van InfraWorks als ze door de software coördinator worden toegewezen als named user of als een InfraWorks licentie van de netwerkserver is uitgecheckt.

Om multi user access voor InfraWorks software in te schakelen,

• dient de contractmanager of softwarecoördinator je te upgraden naar de nieuwste versie van InfraWorks (2020.1 of jonger)
    • genereer nieuwe AEC-collection lic.files .

Het netwerklicentiebeheer voor InfraWorks heeft dezelfde workflow als het huidige licentiebeheersysteem