• Blog posts

De vorm van een Civil 3D corridor is opgebouwd uit zijn assemblies.  Assemblies worden weer opgebouwd uit afzonderlijke componenten die we "subassemblies" noemen. Deze "subassemblies" zijn de weergaves als rijstroken, stoepen, trottoirs en stoepranden.

Wanneer een subassembly  worden toegevoegd aan de assembly krijgen deze een standaard generieke (soms identieke) naam toegewezen, waardoor het een uitdaging is om ze uit elkaar te houden, vooral tijdens het definiëren van de corridor.

Om deze reden wordt de subassembly meestal hernoemd door gebruikers. Om dit proces te vereenvoudigen kijken we naar een manier om dit hernoeming-proces te elimineren en logische namen toe te wijzen aan subassembly, op het moment van invoeging.

De functie dit mogelijk maakt is eigenlijk een schakeloptie genaamd "Subassembly Name Prompt", welk is te vinden in de “Toolspace”, tabblad “Settings”, item subassembly.

Eenmaal aangezet, zal Civil 3D gebruikers vragen om een naam in te voeren telkens wanneer een subassembly aan de assembly wordt ingevoegd.

Door deze instelling eenvoudigweg toe aan uw template en het is mogelijk dat u nooit meer de naam van de onderdelen van een subassembly hoeft te veranderen!