• Blog posts

Hoe vaak komt het niet voor, dat je een as moet maken, maar het enige wat je hebt is een 3D Polyline. Hoe handig zou het zijn om deze line om te toveren naar een alignment incl. een surface profile.

Stap 1:

Selecteer de 3d-lijn, klik met de rechtermuisknop, maak een quick-profiel aan.

Stap 2:

Middels het command “LANDXMLOUT” of menu, Output, Export to LandXML.
    Exporteer je nu een .xml-bestand, door het profiel te selecteren in je quick-profiel.

Stap 3:

Importeer nu het .xml-bestand en je krijgt een alignment en een profiel dat de hoogte van de polyline weergeeft.