• Blog posts

Door John Van Rijn

Je hebt een nieuwe Pipe-catalogus ontvangen van een klant, aannemer of collega, maar bij het opstellen van de catalogus ontbreekt de nieuwe catalogus (figuur 1)

Probleem: ontbrekende bestanden!!
    Stap 1, Hoe los je dit op?

1. Ga naar de directory waar de catalogus is geplaatst.
      (2020, C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2020\enu\Pipes Catalog)
      (2019, C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2019\enu\Pipes Catalog)
      (2018, C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2018\enu\Pipes Catalog)
      Als je in deze map kijkt, ontbreken er enkele bestanden (figuur 2).

2. Kijk in de Autodesk Generic folder.
      Kopieer de volgende bestanden:
            a. ****.apc
            b. Autodesk Logo.jpg
            c. default.jpg
    3. Plak de gekopieerde bestanden in de lege map.
    4. Hernoem het "named".apc naar de catalogus (bijv.: CIB Pipes.apc).
    5. Open het hernoemde. apc-bestand met ext editor (niet met Word)
    6. Verander het volgende: (binnen aanhalingstekens) (zoek en vervang)
            a. Line 3 > name= "CIB Buizen" into be named catalogue (ex: CIB Pipes)
            b. Line 4 > Desc= see a
            c. Line 18 > URL = see a

7. Save file
    8. Open Civil 3D
    9. Open “Pipe network Catalog settings” (commandline: _AeccSetNetworkCatalog)
           a. Set the pipe “new” catalog current
           b. Klik op OK
    10. Command: Partcatalogregen
           a. Regen Pipe or Structure
              (nieuwe bestanden worden gegenereerd in de Catalog directory (figuur 4))
    11. Indien correct, zal de Catalog verschijnen.

NB:
    Dit werkt alleen als er onderdelen op hun plaats zitten.

Zo niet, maak of wijzig dit dan met de part builder.

Dit wordt uitgelegd in Het begrijpen van PipeNetwork Civil 3D stap 2.