• Blog posts

Door Dennis Collin

Het maken van parametrische componenten in Revit kan een erg moeilijk proces zijn. Een belangrijk onderdeel van het maken van een Family is het testen in elke fase van het maakproces wanneer nieuwe parameters en formules worden toegevoegd. Dit wordt gedaan in het “family types dialogue”. Het aanpassen van de waarden kan lastig zijn omdat je na wijziging de eenheden moet aanpassen.

De Family Editor Interface Plug-in maakt dit proces een stuk dynamischer. Door schuifregelaars aan de parameters van de familie toe te voegen, kunnen ze veel eenvoudiger worden gewijzigd, terwijl de resultaten in realtime worden bekeken. Deze omgeving doet denken aan de 3ds Max-interface met zijn spinner controle, die een meer organisch proces biedt bij het manipuleren van de geometrie. Als er meer nauwkeurige waarden nodig zijn, kunnen deze ook worden ingetypt en worden de nieuwe waarden automatisch toegepast.

De plug-in biedt ook een parameter shuffle-command waarbij de toepassing wijzigingen aanbrengt in alle numerieke waarden tegelijkertijd om ervoor te zorgen dat relaties correct zijn toegepast. Er is ook een functie om ongebruikte parameters te verwijderen en waardes naar wens aan te passen.

Kort samengevat is deze gratis plug-in een behoorlijk nuttige toevoeging aan Revit, waardoor het hele testproces van families een stuk eenvoudiger en meer grafisch is. Het is beschikbaar om te downloaden via de Autodesk App Store en is compatibel met Revit-versies 2017 tot 2020.

Meer details en downloads zijn hier te vinden:

https://apps.autodesk.com/RVT/en/Detail/Index?id=5439380106470667663&appLang=en&os=Win64