• Blog posts

In de afgelopen week heeft Autodesk aangekondigd dat met onmiddellijke ingang de nieuwste versie van Desktop Connector de beschikbaar is. Deze biedt uitgebreide support voor AutoCAD XREF's binnen BIM 360. Gebruikers van AutoCAD en Civil 3D kunnen BIM 360 nu maximaal benutten voor hun geïntegreerde ontwerp- en bouwworkflow.

Projectteamleden kunnen veilig hun volledige AutoCAD- en Civil 3D-ontwerpbestanden uitwisselen en publiceren met andere teamleden uit het project, die toegang hebben tot en samenwerken via Desktop Connector, BIM 360 Document Management (web) en de mobiele BIM 360-apps.

Er zijn nieuwe BIM 360-functies opgenomen in Desktop Connector V. 10.2.0.847

Collaborative work in progress: biedt ondersteuning voor roundtrip-workflows met AutoCAD XREF's tussen gebruikers van Desktop Connectors.

Uploaden: een AutoCAD-bestand slepen en neerzetten met XREF's naar een map met Desktop Connector en die vervolgens ook uploaden naar BIM 360. Bij het uploaden van een bestand met mappen met daarin gerelateerde bestanden in die niet bestaan in Docs, wordt een nieuwe map gemaakt voor aanbevolen bestanden.

Bestanden openen: het openen van een AutoCAD-bestand vanuit Desktop Connector resulteert in het downloaden van de referentiebestanden.

Downloaden: Bij het downloaden van een AutoCAD-bestand worden de bestanden waarnaar wordt verwezen ook gedownload.

Viewing: Bij weergave in AutoCAD of in BIM 360 is de uiteindelijke weergave van het bovenliggende bestand voltooid (met alle bestanden waarnaar wordt verwezen).

Download hier de laatste versie van Desktop Connector: https://info.bim360.autodesk.com/desktop-connector

Update voor bestaande gebruikers

Deze kunnen ook via:

Een ballon verschijnt boven het logo Dutch_CC_Blog_2.png.jpg wanneer er een update beschikbaar is.

Selecteer deze ballon en klik op de link om de Desktop Connector te bij te werken naar de laatste versie.

Handmatig:

Rechter muisklik op het logo Dutch_CC_Blog_2.png.jpg, selecteer Help Dutch_CC_Blog_3.gif Check for Updates.

Als een update beschikbaar is, selecteer de update link