• Blog posts

Door John Van Rijn

De OTx heeft dit jaar weer plaatsgevonden en wel in het altijd mooie Barcelona. Bij uitstek de gelegenheid om te netwerken met andere concullega’s of meet & great’s met Autodesk-techneuten.

Maar wat is OTx nou eigenlijk? OTx is de afkorting van ‘One Team eXtension’, het event voor trainers en sales waar de nieuwe workflow van de laatste versies 2020 worden gepresenteerd. Dit evenement is vergelijkbaar met de AU, maar dan zonder klantsuccesverhalen.

Naast de productupdates, is er wel een rode lijn te ontdekken en dit is Connected BIM.

We kennen de traditionele BIM, waar je de processen, afspraken en standaards hanteert. Met Connected BIM gaan we de workflow stroomlijnen, zodat we nog efficiënter gaan werken met behulp van de Cloudtoepassing. De eerste successen zijn al geboekt met de Revit workflow. Nu ligt ook de focus op de Civiele workflow.

Helaas moeten we wel wachten tot na de zomer.

De grootse updateaankondiging is de toevoeging van Dynamo voor Civil 3D. De eerste testen en voorbeelden zijn beschikbaar, maar de echte toepassing van deze tool wordt ook pas verwacht na de zomer.

Dus wij als Civiel techneuten moeten nog even geduld hebben.

Quick update what’s new:

InfraWorks:

• Save back naar ArcGIS online
    • Bridge Design batch (Excel)
    • Verbeterde grading tool (Cut&Fill)
    • Verbeterde import objecten

Civil 3D:

• Logo Civil 3D
    • Dark color scheme en Ribbons
    • Design Efficiency Updates - Gravity Network
    • Production Efficiency Updates – Dynamo voor Civil 3D
    • Nieuwe systeem variables
    • Collaboration and Data Exchange Updates
    • Survey module

Navisworks:

• GEEN nieuwe verbetering in versie 2020

Recap:

• GEEN nieuwe verbetering in versie 2020