• Blog posts

Door Henry Coombs

De 19 februari 2019 BIM 360 docs release bevat de volgende functies en verbeteringen voor docs gebruikers:

• De veel gevraagde overdrachtsfunctie voor een document (nieuw)!
    • Verbeteringen van workflow-functies voor revisie en goedkeuring
    • Gestroomlijnde gebruikerservaring voor bulk-editing issue machtigingen
    • Verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid
    • Bijgewerkt iOS en Android apps (eerder deze maand uitgebracht)

Introductie van document transmitters

Autodesk heeft de beschikbaarheid van de nieuwste BIM 360 docs functie aangekondigd voor het genereren en bijhouden van documentoverdracht. Ze hebben deze functie ontworpen om het formele proces te ondersteunen dat wordt gebruikt in de AEC-industrie voor het overbrengen van informatie (meestal projecttekeningen, modellen en andere documenten) van het ene lid van het projectteam naar een of meer andere leden van het projectteam.

Voorbeelden voor het gebruik van transmittals zijn onder andere:

• Hoofdaannemer die doorzendt naar onderaannemers die bieden op een project.
    • Ontwerparchitect die een overdracht aan de eigenaar en/of hoofdaannemer verstrekt

Deze release bevat de volgende mogelijkheden:

Voor makers van transMitter

• Selecteer een of meer documenten of een hele map (mappen en projectbestanden)
    • Gebruikers, rollen of bedrijven selecteren
    • Voeg een beschrijving en instructies toe (bijvoorbeeld wat is het doel en is er een actie nodig)
    • Automatische e-mail meldingen aan ontvangers
    • Een nieuw tabblad ‘verzendingen’ met volledige lijst van alle verzonden en ontvangen overdrachten
    • Inhoud en ontvangers van elk document weergeven (versie-specifiek)
    • Alle activiteiten die worden bijgehouden in het activiteitenlogboek op projectniveau

Voor ontvangers

• Ontvang e-mail notificaties
    • Een nieuwe ‘zend’ tab voor het bekijken en toegang krijgen tot alle relevante overdrachten
    • Weergave van de volledige lijst met inhoud van elke overdracht en de specifieke versies van tekeningen en modellen bekijken die zijn gedeeld
    • Exporteer en download de hele groep van documenten en verzonden bestanden (in een ZIP-bestand).

NB: voor pdf-tekeningen die vanuit de kaartenmap worden geëxporteerd, bevat het ZIP-bestand met meerdere afzonderlijke pdf-tekeningen.  Voor andere bestandstypen bevat de export het bestand “bron’.

NB: voor deze eerste release is de mogelijkheid tot overdracht beschikbaar voor projectbeheerders (die meestal de documentmanagers of documentcontrollers op het project zijn).  Autodesk is van plan om dit uit te breiden naar andere gebruikers in een volgende update.

Beoordeling en goedkeuring verbeteringen in de workflows

BIM 360 docs ondersteunt nu de mogelijkheid om een hele map voor beoordeling en goedkeuring in te dienen.

Uitgifte machtigingen-gestroomlijnd bewerkingsproces

In november introduceerde Autodesk de Unified issues functie, met nieuwe, sterkere machtigingsinstellingen.  Ze boden ook een overgangsperiode voor klanten die tijd nodig hadden om de wijzigingen in de Issues-machtigingen aan te brengen. Op 11 januari 2019 kondigden zij formeel aan dat de overgangsperiode op 28 februari 2019 zou eindigen.

Om de overgang beter te ondersteunen, heeft Autodesk de installatie-ervaring voor rechten verbeterd in de laatste release.

Mobile app updates-iOS en Android

Naast de laatste web-updates heeft Autodesk ook nieuwe versies uitgebracht van de verzamelde BIM 360 iOS- en Android-apps. De nieuwste iOS-app bevat extra mogelijkheden die bestaan in de Docs iOS-app. *

BIM 360 iOS v 2.9 (11 februari 2019)

• Mogelijkheid toegevoegd om op objecten in 3D-modellen te tikken om hun eigenschappen weer te geven.
    • Mogelijkheid toegevoegd om 3D-modelobjecten te verbergen of te isoleren.
    • Instellingen toegevoegd om de 2D DWG-achtergrondkleur te ondersteunen (standaard zwart).
    • Enkele verbeteringen gemaakt en bugs gefixt.

* Zoals eerder medegedeeld, gaat de BIM 360 docs iOS app met pensioen en zal vanaf 28 februari 2019 niet langer beschikbaar zijn in de App Store. Indien u nog niet bent overgestapt naar de BIM 360 iOS app, raden wij aan dit vandaag nog te doen.