• Blog posts

Door David Crowther

Als 'geograaf in een CAD-wereld!' Is mijn missie om CAD en GIS beter te integreren. Ter ondersteuning hiervan heb ik onlangs een vierdelige videoreeks gemaakt, waarin de software die ik gebruik en de processen die men kan implementeren, worden beschreven om een meer 'geïntegreerde mapping'-benadering te genereren.

In video één verkennen we een aantal open source hulpmiddelen waarmee de basiskaartbibliotheek gecentraliseerd kan worden en deze beschikbaar kunt maken in een formaat dat zowel CAD- als GIS-teams kunnen gebruiken, waardoor uiteindelijk dure herverwerkingstaken voor dezelfde gegevens worden teruggedrongen.

AutoCAD Map3D, toegang tot OS Zoomstack basemapping als een Web Map Service van GeoServer

In de tweede video maken we gebruik van onze open source bronnen om onze AutoCAD Map3D- en Civils-gebruikers toegang te geven tot gedeelde geografische locaties van een PostGIS GeoStore en deze te bewerken. Dit is een game-changer omdat het niet nodig is om datasets van CAD naar GIS en terug naar CAD te vertalen. De assets worden gedeeld, zodat CAD-gebruikers dezelfde complexe CAD-tekenprogramma's kunnen gebruiken om assets te beheren die uiteindelijk live door het projectteam worden gedeeld.

AutoCAD Civils, toegang tot OS MasterMap als een Web Map Service en het bewerken van Planning Applications via PostGIS

In de derde video hebben we een 3D InfraWorks-model gebouwd om toegang te krijgen tot onze gecentraliseerde assets uit onze PostGIS-database. Dit betekent dat alle betrokkenen van een project, van Architect tot Field Engineers, de nieuwste asset- en omgevingsbeperkingen in het 3D-model te zien krijgen, omdat deze automatisch worden bijgewerkt terwijl de gecentraliseerde datasets worden bewerkt door onze CAD- en GIS-teams.

Autodesk InfraWorks, centralisatie van de asset- en omgevingsbeperkingen van projectteams met behulp van een PostGIS-databaseverbinding PostGIS Database Connection

In de vierde video gebruiken we CAD-, GIS- en Field-toepassingen (zoals een webGIS) om toegang te krijgen tot onze gecentraliseerde PostGIS-database, het updaten van die assets en het creëren van slechts één enkele oorsprong.

Cadline's webGIS - MapThat – zorgt ervoor dat Field Engineers assets in realtime beheren

Dus waarom niet de gedeelde geospatial datasets migreren naar een gecentraliseerde ruimtelijke database en ervoor zorgen dat alle projectmedewerkers toegang hebben tot de meest actuele informatie, zodat u zeker bent van de beslissingen die u neemt

Hieronder volgt de link naar de volledige video-afspeellijst, waarin uiteengezet wordt hoe u een gedeelde projectomgeving kunt implementeren.