• Blog posts

Je hebt geen geluk als je een eigen pipe network catalogus wil maken voor het gebruik van Civil 3D. Het is helaas niet mogelijk deze vanaf het nulpunt op te bouwen, maar je kunt wel een bestaand deel van een bestaande catalogus als basis gebruiken

Standaard kun je de pipe network catalogus vinden:

C:\ProgramData\Autodesk\C3D [version]\enu\Pipes Catalog

Als je in die map spiekt, zie je dit:

Dit kan ook in een netwerklocatie zijn.

Eenmaal in de bovenliggende map, ziet u mappen voor metric pipes en structures en imperiale pipes en structures. We zullen gebruik maken van de juiste set als onze basis. In dit voorbeeld gebruiken we metric.

Opmerking: om bestanden en mappen moeten teamleden toegang kunnen hebben tot de inhoud. Anders zullen alles inspanningen voor niets zijn.

1. Selecteer de pipe en structuur map, klik met de rechtermuisknop en kies kopiëren.

2. Met de rechtermuisknop in de bovenliggende map en kies Plakken. Nu zie je 2 nieuwe mappen die zijn prefixed door "copy of".

3. Hernoem ze naar iets passends, exacte namen zijn belangrijk, dus kies verstandig.

4. Ga naar de 2 nieuwe mappen en zoek naar bestanden die eindigen with .apc en .htm.  De bestandsnamen moeten overeenkomen met de oorspronkelijke mapnamen. Geef ze een nieuwe naam die bij de nieuwe mapnamen passen. Doe dit in zowel de pipes als de structures map.

5. Bewerk de .htm bestand in beide mappen met behulp van allesbehalve Word. Zoek in het .htm bestand naar de string "var strCatalog". Het is een variabele in het .htm bestand dat we nodig hebben om de waarde aan te passen aan de nieuwe naam van de map

6. Bewerk het .apc bestand in beide mappen. Wij moeten de oude bestandsnaam op 3 plaatsen vervangen, zie hieronder; (XML Notepad)

7. Configureer je Pipe Network catalog en selecteer je net aangemaakte catalogus.

Dat is alles! Nu moet je deze 2 nieuwe onderdelen in je lijst zien staan. Deze kunnen worden bewerkt met Part Builder om regio-specifieke onderdelen op te nemen.