• Blog posts

Door Kim Hyde

Een van de belangrijkste voordelen van gegevensbeheer, is de mogelijkheid om alle gegevens te doorzoeken op een manier die niet mogelijk is met de standaard schijfopslag. Iedereen kent wel die blinde paniek, wanneer je een belangrijk bestand niet kunt terugvinden, doordat je niet meer weet waar je het hebt opgeslagen of wat de naam van het bestand ook al weer was. Autodesk Vault biedt de mogelijkheid ontwerpgegevens zo grondig te indexeren, dat u kunt zoeken op tekst die zich binnen het bestand bevindt. Dit is het geval voor file formats van zowel Autodesk als Microsoft, wat betekent dat gebruikers van Vault zich anders gaan gedragen. Ze maken zich minder zorgen over complexe bestandsnamen en beginnen met herhaaldelijke zoekopdrachten te maken door het gebruik van een werknummer of klantnaam als zoekterm. Wanneer ze alle huidige gerelateerde documenten en ontwerpbestanden moeten vinden, voeren ze gewoon de opgeslagen zoekopdracht uit en verfijnen ze de filters als ze iets specifieks nodig hebben.

Met behulp van het vermogen van de Microsoft SQL-database-engine, geven de zoekfuncties in Autodesk Vault-producten extreem snelle resultaten, voor het zoeken van gegevens die zijn opgeslagen in Vault; sommige van de combinaties van `Booleaanse' switches worden soms echter niet volledig gebruikt door gebruikers.

In deze blog wil ik me richten op de Boolean switches `en´ en `of´ (let op: de switches zijn niet hoofdlettergevoelig). In de volgende voorbeelden wordt gebruik gemaakt van de properties `Author´ en `Created by´. Let wel dat Vault de property Author registreert als de maker van het bestand, terwijl Created by de gebruiker weergeeft die bestand of bestandsversie in Vault heeft ingecheckt.

Voorbeeld 1

Het eerste voorbeeld laat een eenvoudige zoekopdracht zien naar `Chris of Demir´.  Dit is een brede zoekopdracht met in totaal 853 objecten waarbij elke property de waarden van Chris of Demir bevat.

Voorbeeld 2

Het tweede voorbeeld toont een eenvoudige zoekopdracht naar `Chris en Demir´. Deze zoekopdracht is specifieker en toont een lager totaal van slechts 44 objecten waarin bestanden de waarden bevatten van zowel Chris als Demir.

Zoeken naar gebruikers binnen een groep

Wanneer we kijken naar het onderwerp `opslaan van zoekopdrachten´ voor zowel eenvoudige als geavanceerde inhoud, kan de schakelaar `of´ worden gebruikt om een lijst van een verzamelde groep gebruikers binnen een bepaalde Vault Group weer te geven (houdt er rekening mee dat gegevens momenteel niet door een groep als entiteit kunnen worden doorzocht).

Voorbeeld 3

Het derde voorbeeld laat een opgeslagen zoekreeks zien (tezamen met de resultaten), waarbij de property `Author´ ` Chris of Demir of Kim´ bevat. De zoekopdracht wordt vervolgens opgeslagen met een naam die een kleine designgroep vertegenwoordigt; er zijn in totaal 709 objecten gevonden die data vertegenwoordigt, die zijn gemaakt door de gebruikers die in de groep zijn vastgesteld.

Voorbeeld 4

Het laatste voorbeeld toont een opgeslagen zoekreeks (tezamen met de resultaten), waarbij de property `Created by’ `Chris of Demir of Kim´ bevat en daarbij een tweede criteria van `Date Version Created’ de voorwaarde `on or before’ heeft waar de waarde is ingesteld op 11/11/2016. De zoekopdracht wordt vervolgens opgeslagen met een naam die de activiteit van de Group weergeeft op basis van een eerdere datum; in totaal zijn er 2.040 objecten gevonden die gegevens vertegenwoordigen voor versies, die zijn gewijzigd door de gebruikers die zijn vastgesteld op datum binnen de Group.

Raadpleeg voor meer informatie op de link van Autodesk betreffende zoekopdrachten en van Cadline Community betreffende het beheren van Vault-zoekopdracht `Slop-factor '.