• Blog posts

Het kan voorkomen dat deze tool niet zichtbaar is in Inventor 2019.

De voornaamste reden hiervan is dat er geen rekening is gehouden met de installatievolgorde.

Volkomen logisch, wie houdt er nou rekening met dit fenomeen, behalve bij Navisworks.

De installatie moet zijn eerst Inventor 2019 en dan Infraworks 2019, zodat de software de plug-ins automatisch herkent en installeeert. Door Autodesk wordt het advies gegeven om Infraworks geheel te deinstalleren en opnieuw te installeren.

Maar dit is helemaal niet nodig!

Stappenplan:

1. Open Windows configuratiescherm

2. Zoek de juiste plug-in - Autodesk Infrastructure modeler Plugin en verwijder deze

3. Als het goed is wordt de Autodesk Desktop App actief. Indien dit niet het geval is moet deze worden geopend.

4. De Infrastructure modeler Plugin 2019 verschijnt met de te installeren update.

5. Installeer deze

6. Zodra de installatie goed is doorlopen wordt de tool zichtbaar in de Environments tab in Inventor 2019