• Blog posts

Elk jaar komt Autodesk met updates van de softwareproducten.
    Dit jaar gaven ze vroeg aan met een grote wijziging te komen. En jawel dit was er een!
    Niet zozeer in functionaliteiten maar in opbouw en filosofie van de software.

Zoals je weet, zijn er heel veel AutoCadproducten zoals AutoCAD Architecture, AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Raster Design en AutoCAD Map 3D. In de 2019 versie zijn deze producten er nog steeds, maar nu gebundeld in ONE AutoCAD. Je hoeft dus niet meer verschillende pakketten te installeren, alles is nu gebundeld en beschikbaar onder één paraplu, genaamd `Toolsets’. Alleen Civil 3D is hierop een uitzondering, die staat op zichzelf, hierover heb ik al eerder bericht.

Subscribers van AutoCAD 2019 hebben nu toegang tot deze multiple omgeving, ook wel ‘specialised toolsets’ genoemd.

Om gebruik te kunnen maken van deze toolsets, dien je de toolsets te downloaden vanaf de Autodesk Account portal of Autodesk desktop app.

https://www.autodesk.nl/products/autocad/included-toolsets

https://www.youtube.com/watch?v=-vxKvgJE5E4