• Blog posts

Inventor 2018 – Beoordeeld en Getest

Door Clint Brown

Autodesk Inventor 2018 is nu beschikbaar. Abonnement (Subscription) klanten kunnen toegang krijgen via hun Autodesk account op manage.autodesk.com.

Een grote verandering in de manier waarop Inventor data produceert en verwerkt is de nieuwe update van de AnyCAD-motor. Wanneer Autodesk Inventor 2017.4 (datum te bepalen) zal lanceren, zal het naar Inventor 2018 data kunnen verwijzen, waardoor Inventor 2018 de eerste versie van Inventor is die achteruit compatibel is. Wat u vooral moet onthouden is dat de bestanden beschikbaar zullen zijn via AnyCAD als references en niet beschikbaar zullen zijn met een volledige eigenschapgeschiedenis, maar zullen worden bijgewerkt in de Assemblies, Honour Mates en geometrische veranderingen. Onderstaande video toont deze spannende nieuwe technologie in actie.

Deze nieuwe versie zit bomvol nieuwe functies die we elk individueel hebben beoordeeld en getest in onderstaande blogberichten.

Inventor 2018 - Model Based Definitionpic1.png

Model based definition is nu standaard bij Inventor 2018. Deze krachtige functionaliteit maakt het mogelijk dat 3D modellen geannoteerd worden, wat bijdraagt aan het productieproces met ondersteuning voor 3D PDF- en STEP-bestanden.

Inventor 2018 – Wat is er Nieuw: Extrude Distance from Facepic2.png

Een mooie verbetering aan de modelleringsomgeving in Inventor 2018 is de nieuwe “Extrude from Face”-optie. Deze verbetering biedt meer flexibiliteit bij het modelleren en in veel designgevallen kan dit het schetscreatieproces zelfs vereenvoudigen.

Inventor 2018: Verbeterde Mesh handlingpic3.png

Inventor 2018 heeft Mesh handling verbeterd en ondersteund nu mesh objecten in de tekenomgeving. Deze verbetering maakt het werken met gescande data veel gemakkelijker.

Inventor 2018 - Nieuwe Parameter Filterpic4.png

The nieuwe Parameter filter ‘By Features’ in de 2018 versie maakt het vinden van parameters die specifiek zijn voor een set van functies heel erg gemakkelijk. Ik ben ervan overtuigd dat dit erg handig zal blijken wanneer er gewerkt wordt aan modellen die door iemand anders gebouwd zijn.

Inventor 2018 – Wat is er Nieuw: Meetinstrument Verbeteringenpic5.pngHet meetinstrument kreeg een totaal herontwerp in deze versie van Inventor. Het is gemakkelijker en meer intuïtief te gebruiken, en het maakt ook gebruik van de nieuwe ‘Browser’ functie.

Inventor 2018 – Wat is er nieuw: Browser Verbeteringenpic6.pngMogelijk een van de meest subtiele wijzigingen aan de interface is de nieuwe browser. Dit is mijn favoriete nieuwe verbetering in 2018. De veranderingen brengen een erg krachtige nieuwe zoekfunctie met zich mee, zoals een nieuwe browser voorzien van tabbladen, die toegang tot tools als iLogic en het Measure commando verbetert.

Autodesk Inventor 2018 - Nieuwe Functie: Partial Chamferpic7.png

Een andere leuke aanvulling aan de modellering gereedschapset is de nieuwe “Partial Chamfer”-optie.

Inventor 2018 - iLogic Form Verbeteringen

De laatste uitgave van iLogic bevat nu minima en maxima voor afmetingen, waardoor standaardisatie over meerdere PC’s of gebruikers veel gemakkelijker wordt.

Inventor 2018 - iLogic Veiligheid Verbeteringenpic10.png

iLogic scant nu standard alle code op kwaadaardige inhoud. Gebruikers kunnen onderdelen, regels, projecten en mappen kiezen die genegeerd worden (of niet gescand). Ik denk dat dit een fantastische stap in de goede richting is, vooral voor beginnende gebruikers die code van het internet of bestanden van derde partijen gebruiken.

Bekijk onze video afspeellijst met alle nieuwe functies.