Blog posts

Bio

Korte omschrijving: Er is mij een vraag gesteld over de aanpassingsmogelijkheden van de Bill of Material en ik dacht dat de eenvoudigste manier om dit uit te leggen is, het samenstellen van een snelle video waarin verteld wordt wat eenvoudig bereikt kan worden.

Door Clint Brown

Er is mij een vraag gesteld over de aanpassingsmogelijkheden van de hoeveelhedenstaat (Bill of Material) en ik dacht dat de eenvoudigste manier om dit uit te leggen is, het samenstellen van een snelle video waarin verteld wordt wat eenvoudig bereikt kan worden.

In de onderstaande video laat ik u zien hoe u extra kolommen kunt toevoegen aan uw Inventor Bill of Material. Dan vertel ik u hoe u een BoM XML (instellingen) bestand kunt exporteren van de ene Assembly naar de andere (het is veel eenvoudiger dan het lijkt, dat beloof ik u!).

Wat de meeste gebruikers zich niet realiseren, is dat er geen standaard instellingen zijn in Inventor om deze BoM centraal aan te passen. Deze worden bewaard in het Assembly-bestand (.iam), dus u moet een aanpassing doen op iedere BoM, dat een specifieke weergave nodig heeft.

Het goede nieuws is, dat u een aanpassing van de BoM kunt toevoegen aan uw Assembly Template bestand, zodat deze standaard blijft voor alle nieuwe ontwerpen.